21 Nisan 2010 Çarşamba

KOLAY LAHMACUN BÖREK

Malzemeler:

4 adet yufka
1/4 paket margarin
300 gr orta yağlı kıyma (dana eti)
1 adet orta boy soğan
3 diş ince doğranmış sarımsak
1/2 kahve fincanı ayçiçek yağı
4 adet domates
4 adet sivri biber
1/4 demet maydanoz
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı kara biber
1/2 çay kasığı isot

Hazırlanışı:

Önce ayçiçek yağı ile soğanlar sotelenir, üzerine kıyma konulur ve rengi dönmeye başlayınca kuşbaşı doğranmış domatesler ile halka şeklinde doğranan sivri biberler ilave edilir. İç malzeme suyunu çekince salça ilave edilerek bir iki taşım kaynatılır ve ateşten alınır. İçmalzemete ince kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber ve isot eklenerek karıştırılarak ılınmaya bırakılır.

Bir kapta eritilen margarin fırça yardımı ile 4 yufkaya sürülür ve yağlanan yufkalar üst üste konulur. Önceden hazırlanmış ve ılıtılmış börek içi yufkanın ortasına eşit olarak dağıtılır. Kenarlarında ortaya doğru zarf şeklinde katlanan yufkaların kat yeri altta kalacak şekil de fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üstüne kalan margarin sürüldükten sonra 10-15 dak. dinlendirilir. Daha önceden 170 dereceye ayarlanmış ve ısıtılmış fırında alt ve üstü nar gini kızarıncaya kadar fırınlanır. Pişme işlemi bittikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder