20 Nisan 2010 Salı

MUAMMARA

Değerli arkadaşlar,

Bu günkü tarifimiz hem kahvaltılık hem de meze olarak kullanılabilinir.

malzemeler :

1 çay kaşığnın ucu kadar (iki çimdik) yeni bahar,
1/2 çay kaşığı kara biber
2 çorba kaşığı isot
1 çorba kaşığı domates salçası
1,5 paket grisini veya buna eşdeğer galeta veya 2 kase galeta unu veyahut 1 paket klasik etimek,
1,5 kase iç ceviz
1 kahve fincanı zeytin yağı (sızma)
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kadar kimyon,
yeterikadar tuz ve su,

Hazırlanışı:

İlk once baharatlar, sarımsak, tuz ve cevizi blendırda ince olarak çekin. Malzemeyi derince bir kaba alın, daha sonra grisini veyahut galeta veya etimeki blendıra atarak toz haline gelinceye kadar çekin. Çekilmiş malzemeyi yada galeta ununu cevizlerin üzerine dökün, zeytin yağı ile salçayı da ilave ederek malzemeyi yoğuralım. Çiğ köfte yapar gibi azar azar su ilave ederek ekmeğe sürülecek kıvama gelinceye kadar yoğuralım malzemeyi cam bir kasenin içinde 1 saat ağzı kapalı olarak dinlendirelim ve daha sonra servis edelim. Dayanıklı bir gıda olduğundan 1 hafta süre ile buz dolabında muhafaza edilebilinir. İstenirse isot miktarı arttırılabilinir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder