19 Nisan 2010 Pazartesi

ÇUPRA IZGARA

ÇUPRA IZGARA

Değerli arkadaşlar,
Bu tarifi ben de denedim, size marketten aldığınız çupra balığının lezzetini daha da arttırmak için mükemmel bir yol önereceğim,

Malzemeler (sos için) :
2 fincan sızma zeytin yağı,
1/2 kahve kaşığı tuz,
6-8 diş sarımsak,
1/2 kahve kaşığı kırmızı pulbiber,
1 çorba kaşığı taze kıyılmış fesleğen,


Şimdi sıra geldi çupralarımızı hazırlamaya!!

Çupralarımız ayıklandıktan sonra deniz tuzu ile hafifçe tuzlanır, üzerine toz karabiber serpilir, balıkların içine her bir balığa bir tutam kekik hesabıyla kekiklenir.Tuzlanmış, kekiklenmiş ve karabiberlenmiş balıklarımız yaklaşık 15 dakika tuz ve malzemelerin dokusuna işlemesi için bekletilir.

Sosu hazırlamak için kıyılmış fesleğen hariç bütün malzemeler ya el blenderinde yada robottan geçirilerek kıvamlı bir malzeme elde edilir. bu karışıma fesleğende ilave edildikten sonra bir fırça yardımı ile balıkların içine ve dışına sürülür ve yarım saat kadar beklenir.

Balıklar ızgara veya mangala konduktan sonra 5-6 dakikada bir ızgadaki balıklara sosu sürerek her iki tarfının da iyice kızarmasını bekleyelim.
Sonuç; Mükemmel bir lezzet


1 yorum: